De la Vega, Mackay, Livermore, Kostolany, MG I, Xemplar

Sommige dingen op de beurs veranderen niet. Wat verandert zijn de hulsjes, de spelers, de ambtenaartjes, de jaloerse kwalletjes, de Hiep Hiepers en de Bul Supers. Maar het gedrag van de spelers is constant. Het komt altijd weer terug.

We zien dat terug in bewegingen van onze posities. Zo had ik een tijdje geleden een positie genomen in MG International, de badmeesters uit La Ciotat, vlakbij Marseille. Het aandeel was net van € 70 naar € 7 gegaan.
We stapten in op 10, want het ging wat snel allemaal, en een paar dagen later konden we er op € 20 uit.
Op dat moment was het aandeel een regelrechte sell. Het ging dan ook snel richting 10 en stabiliseerde op 15. Nu is het 8.

Ik ga even voorbij aan de weddenschap die ik hiermee gewonnen heb maar bij Inveztor is er nu een medewerker met een wijnkeuze dilemma. Enfin, dat is in elk geval beter dan de hoofdstedelijke financier die een doosje ter waarde van een klein jaarsalaris wedde en verloor. Kijkt u eens naar de prijzen van Latour 2000.

MG blijft een leuk onderwerp. Ik denk dat het aandeel nog wat lager kan en daarna gaat er iets gebeuren, zou ik wedden.
Gelukkig zijn een groot aantal van de lezers van deze column geabonneerd op De Kapitalist. Deze bescheiden publicatie met het hoge rendement stelt u in staat om ook zonder riskante weddenschappen fatsoenlijke wijn in te slaan. Nee, geen discussie, ik weet dat in Nederland mensen liever hun geld besteden aan proleterige auto’s die net van de fabrieksband zijn gerold en het zij hen gegund.

Misschien hebt u in uw omgeving nog iemand die De Kapitalist nodig heeft?
We gaan met Sinterklaas een cadeau actie starten.

U geeft een Kapitalist aan een Kapitalist (m/v).
Wij nodigen u uit voor een leuke borrel in een beschaafde zij het net iets te lawaaige omgeving.
En u krijgt het Inveztor Sinterklaas cadeau, dat ik u nu nog niet kan onthullen, zo banaal is het. Goed, onthul ik het toch maar, het is een boek, nu tevreden? Snel een abonnee voor ons werven.
Niet voor mij, het gaat me goed dank u, maar mijn hardwerkende medewerkers en ploeterende aandeelhouders, vooral die laatsten met hun hoge kosten, die moeten ook gevulde speculaas eten.

En we hebben nog een verrassing: Runderen die zo oliedom zijn dat ze hun abonnement niet terug kunnen verdienen in drie maanden krijgen hun foto op de Voorpagina en hun abonnementsgeld terug.
Niemand biedt een betere mix van performance en exposure, dit wordt een knaller.

Nu nog een paar dingen als bonus en dan laat ik u met rust.
Er is nog heel veel te doen op deze beurs voor die knalt.
En niet alleen groundstuffs. Die blijven wel stijgen maar er is nog meer.
Volgende week kom ik met een nieuw actieplannetje voor nog een paar leuke zetten. Ik kom ook met MG International. En ik kom met het Rock Well verhaal: alles over wie er achter de schermen in zijn onderbroek staat. Wat de intriges nou waren. Wie er kapot is gegaan en wie er wint en vooral, wat er nu gaat gebeuren.

Een ding is zeker. Dit weekend krijg ik thuis weer veel gezeur over mijn bezigheden voor u, waarde beleggers.
En het dient allemaal nergens toe, zou Schopenhauer zeggen.
Niets van aantrekken, hij was een vrij medioker en lamentabel renteniertje met allerlei heel vervelende karaktertrekjes.
Maar wat een denker.
Long Rock Well, Xemplar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: