Zondag Xemplar borrel

Zoals u hebt kunnen lezen is mijn column van gisteren door Wall Street ter harte genomen en de Nasdaq steeg dan ook met 3,5%.

Desondanks heeft niemand mij gebeld om de baan van Stanley O’Neal over te nemen maar dat kwam goed uit want het was toch al een drukke dag. Misschien staan er nog boodschappen van headhunters op mijn voicemail, ik moet dat ding nodig afluisteren.

De markt valt niet te voorspellen en zoals elke dag horen we ruis, ruis en nog eens ruis.
Ron Belt was toevallig in de buurt en viel even binnen met een interessant bedrijf waarover binnenkort veel en veel meer.
Deq’s website werd ongenadig afgekraakt nadat The Plunger er over begon. Wacht maar. Er is een gokshow gaande in Vegas en ik verwacht dat Deq op zo’n moment met nieuws komt.
Dit aandeel staat voor het eind van dit jaar dichter bij de $2 dan bij de huidige koers, nog een paar weken te gaan.

Opal begint morgen met een korte roadshow in Genève en komt na Parijs naar Amsterdam op weg naar Londen.
Donderdagavond geeft De Kapitalist een Opal borrel, exclusief voor onze abonnees.

Ryland Oil werd opgeschrikt door een aangetekende brief. Iemand wil geoloog Steve Swanson een proces aandoen omdat hij er met wat concessies vandoor is gegaan. Blijkbaar zijn die dus veel waard en daar hadden we juist dat aandeel voor gekocht. Toch zakte het een procent of 8. Paniek !

Een oprecht geschrokken belegger, deel uitmakend van een Komisch Duo in Effecten en zich daar gelukkig zeer van bewust, vroeg mij wat ik met mijn stukken deed. "Laten dansen op de bar in schaarse kledij" antwoordde ik en kijk, vandaag zijn de stukken weer aangekleed en van de bar af. Allemaal ruis.

Gennen McDowall, de CEO van Xemplar komt opnieuw naar Amsterdam, vlak voor zijn vertrek naar Johannesburg. De roadshow in de VS is afgelast want Xemplar wil op dit niveau geen financiering doen, dus geen tournée langs hedge funds aan de Oostkust.
Dat is heel goed zo, vermeld ik er maar even bij, dat vermijdt weer nodeloze mails en naar angstzweet riekende Ikea bureaustoelen. Laat ze die emissie maar een paar dollar hoger doen, liefst na publicatie van de boorresultaten, eind van de maand.

Abonnees op De Kapitalist hebben zich inmiddels ingeschreven voor de Xemplar borrel van zondagavond in een hoofdstedelijk établissement waarvan de naam vertrouwelijk blijft om het racaille buiten de deur te houden.

Alweer een borrel !
Welke andere nieuwsbrief staat u toe zoveel te verdienen en het in zulk goed gezelschap -met uitzondering van steller dezes natuurlijk- te vieren ?
Natuurlijk is deze vraag retorisch bedoeld.

Het gerucht gaat dat Ringo de Marbella, de andere succesvolle uraniumbelegger, ook van de partij zal zijn.
Goed nieuws voor iedereen die ondergetekende een pedante kwal vindt maar toch te belazerd is om een paar euro’s neer te tellen om deze zestigjarige aandelengladiator vijf uur lang het Congresgebouw te zien inpakken.

De avond wordt afgesloten met een jazz concert dus meer dan ooit geldt hier: neem die Miep maar mee.Long Deq, Ryd, XE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: