Xemplar: uranium ligt er nog steeds II

Er heerst een hardnekkig misverstand bij een aantal van onze lezers. Nee, een aantal misverstanden. Niets abnormaals overigens maar vandaag gaan we het alleen hebben over de misverstanden die op Xemplar betrekking hebben.

Ten eerste is daar het misverstand, als ik zo de forums bekijk, dat ik het leuk vind dat dit aandeel zo gezakt is. Ik moet even de tenen ontkrommen vanwege de lezing van de genoemde fora en nu dat gebeurd is kan ik u verzekeren dat dit niet zo is.
Ik heb zelf veel van die aandelen en ik had het ding liever zien stijgen. Bewijs daarvoor heb ik niet, u moet het maar van me aannemen.

Ten tweede is daar de conclusie dat ik een rund ben. En dat het met me afgelopen is. Dat rund zijn is relatief natuurlijk. Ik heb net het slechtste kwartaal ooit gehad met onze Portefeuille en ik vind dat erg vervelend. Ik vind het net zo vervelend wanneer iemand aan onze ideeën verliest als ik het leuk vind wanneer iemand iets aan een idee van Inveztor verdient.

Ik ben geen erger rund dan voorheen. Integendeel. Hoewel mijn hersens met het verstrijken der jaren aftakelen heb ik steeds meer ervaring en kennis is slechts de som van de lessen uit eerdere mislukkingen. Wat dat betreft ben ik er dus sinds eind vorig jaar op vooruitgegaan.
Afgelopen is het ook niet, u kunt nog steeds De Kapitalist lezen, daar blijven we hard schaven aan onze slechte performance van het eerste kwartaal.
Rest dat we over 12 jaar nog steeds een keer of tien de AEX hebben ingehaald. Slecht is anders.
Praktisch alle jaren waren positief in die portefeuille. Dit jaar hebben we nog een kans, al is die klein gezien de daling tot nu toe.

Een andere hardnekkige internetmythe die aan het ontstaan is sinds Xemplar zakt, is dat de PolderPortefeuille virtueel is. Dat zou hij goed kunnen zijn want dat zijn de meeste internetportefeuilles. Overigens zijn wij de enige die het al zo lang doen en waren we toen we begonnen ook de enige, voor zover ik me kan herinneren.
Feit is dat ik praktisch alle posities ook zelf heb. En dat is meestal ook zo.
De reden is eenvoudig: ik heb geen tijd noch zin om nog een heel ander type beleggingen te gaan bijhouden.
Dit verklaart ook waarom mijn portefeuille vroeger uit keurige AEX aandelen bestond en nu niet meer. MIjn beleggingsstijl is veranderd.

Terug naar Xemplar. Op de Xemplar fora, die zich enigszins rommelig van her naar der verplaatsten op deze site, meestal als draden onder één van mijn stukken of die van The Plunger, staan de gekste verhalen.

Ik zal ze niet proberen te ontkrachten, het zou een steriele discussie worden.

Ik kan u verzekeren dat ik al mijn aandelen nog heb. Enerzijds jammer want anders zou ik nu bijkopen. Ik ga dat niet doen want ik zit er al dik in.
Wat gaan we dan wel doen? We gaan een verhaal publiceren over wat er nu speelt. Dat stoppen we in de loop van de week in een flash van De Kapitalist.
Want er is iets aan de hand. Vrijdag steeg de koers met 20%.
De laatste emissie was op $ 3 en we staan onder de $ 2.
Het informatienetwerk dat Inveztor heeft opgebouwd rond dit aandeel komt met allerlei geruchten.
Die gaan we tegen het licht houden.
Er is grote kans dat we op die manier tot een interessante conclusie komen.
Intussen is het wachten op nieuwe boorresultaten.

Er liggen nu een aantal monsters bij het laboratorium.
De monsters zijn van Aluriesfontein.
Het hele boorproces loopt flink achter.
Pas vanaf medio April kunnen we verwachten dat er 11 boren actief zullen zijn en dan zal het sneller gaan.
Zijn we dus blij? Nee.
Gaat het goed bij Xemplar? Nee, het gaat minder goed met het boren dan we hadden verwacht na de eerdere presentaties en de conference call?
Is er nog hoop voor dit aandeel? Lees nog eens wat ik met mijn eigen positie doe en trek uw eigen conclusie.

Zijn alle wanhoopverhalen op de fora juist? Nee.
Er staat een hoop nonsens. Het enige interessante gedeelte is dat er wat alternatieven voor Xemplar staan.

Op 17 April komt CEO Gennen McDowall uitleg geven tijdens een borrel.
Op 18 April is er een institutionele lunch en een presentatie bij een uraniumforum.

Het is vervelend als een aandeel instort. Vooral voor ons.
Dat schijnt veel forumposters toch te ontgaan, terwijl dit toch heel makkelijk te vatten moet zijn.

Wanneer het tegenzit kan je maar één ding doen: rustig herevalueren, kalm blijven en doorgaan.
Dit spel is, naar mijn bescheiden mening, nog niet voorbij.
Er is grote kans dat de bodem is gezet.

Let goed op het volgende nummer van De Kapitalist.


etf_logotype_small 20 gratis transacties op Euronext? Probeer het nuDisclaimer Kraland: long Xemplar op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: