Morgen paniek

Het Amerikaanse reddingsplan onderging in het weekend nog een naamsverandering, blijkbaar snel een pr firma erbij gehaald, maar werd vanavond toch verworpen.

De Amerikaanse indices hadden hun slechtste dag ooit voor de Dow, of sinds 1987 voor de S& P, die ruim 8% zakte.
Omdat in Europa de banken ook omvallen, zie de klap van Dexia vandaag, zullen we morgen in paniekstemming openen.

Wat betekent dit ?
De Republikeinen hebben het plan getorpedeerd. Op die manier zijn zij niet de schuldigen aan de bailout van Wall Street door Main Street.
McCain en Obama zijn allebei ver verwijderd van deze problematiek. McCain probeerde een pr kunstje door aan te bieden zijn campagne te staken maar Obama deed wijselijk niet mee. Beide kandidaten zijn in economisch opzicht van weinig markten thuis, als u ons deze banale kwinkslag toestaat.

Dit plan was niet goed maar het was het enige plan dat er lag. Daarom is het nog mogelijk dat een beter plan op tafel komt.
Een plan dat ook een injectie aan liquiditeit in het banksysteem geeft en dat failliete huiseigenaren ondersteunt.
Zo’n plan wordt bijvoorbeeld bepleit door de nieuwe economische superstar Nouriel Roubini, een Amerikaanse economie professor en commentator.

Deze crisis blijkt elke keer erger en veelomvattender. De besmetting van de echte economie begint pas en de resultaten daarvan zien we pas later.
Weinig van onze lezers snakten echt naar het meemaken van een krach. Dit is er een.

Voor degenen die graag bevestigd willen worden in de gedachte dat het nog veel en veel erger kan hierbij een video van de visie van Sarah Palin op buitenlandse politiek.

Niemand had dit kunnen verzinnen. De werkelijkheid is vaak ongelooflijker dan onze verbeelding, dat zagen we vandaag weer.Disclaimer Kraland: niet van toepassing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: