De slachting onder hedge funds

De slachting onder hedge funds gaat nog wel even door. De reden is dat die slachting nu pas serieus op gang komt.

Hedge funds worden gehinderd in een aantal strategieën zoals event driven, convertible hedging en natuurlijk het shorten van financials. Tegelijkertijd zitten andere fondsen, onafhankelijk van hun beleggingsstrategie, vast doordat hun prime broker Lehman heette. Een prime broker is een bedrijf, vaak deel van een effectenbank, dat de transacties van een hedge funds afhandelt. Prime brokers geven ook krediet, lenen aandelen voor short transacties en helpen kleinere fondsen aan klantencontacten.

In de Inveztor Hedge Fund Nieuwsbrief, die vandaag verscheen is dit probleem ook aan de orde, maar er gebeurt elke dag zoveel nieuws dat we er nu al op terugkomen.
Guy Wyser-Pratte, de Franse ex-Marinier die vanuit New York opereert en een Nestor van de activisten is, sluit zijn Europese fonds waar $ 500 miljoen in zit. Wyser-Pratte noemt de ongunstige marktomstandigheden, erger dan alles dat hij sinds 1968 heeft meegemaakt.

Luqman Arnold’s Olivant fonds zit vast bij Lehman’s liquidator en ook Absolute Return, een klein fund of funds gelieëerd aan de bekende commentator en hedge fund of funds aanbieder John Mauldin, sluit tijdelijk omdat onderliggende fondsen niet geliquideerd kunnen worden en klanten daardoor hun aandelen niet kunnen verzilveren.

John Paulson, de man die vorig jaar zo goed inspeelde op de kredietcrisis dat hij drie miljard dollar overhield van de winst die hij voor zijn beleggers realiseerde, is ook dit jaar in topvorm. Hij scoorde ytd 18%.

Michael KralandDisclaimer Kraland: geen posities in bovengenoemde fondsen op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: