Klaar om te knakken en de Nieuwe Anschluss

Vanaf de zomer hebben The Plunger en ik winst gemaakt met onze macro handel maar in januari maakten we een klein verlies. We werden vooral elke keer uitgestopt met de aandelenindices, vooral de DAX en de S&P. Er ontwikkelde zich geen trend. Alleen goud kwam onlangs echt van de grond en staat flink op winst. We gaan de positie nog wat uitbreiden en kijken ook naar zilver. Zilver staat op een bijzonder lage ratio versus goud, of andersom, goud is erg duur historisch tegenover zilver.

Maar het meest verbazende zijn die aandelenindices. Zijn wij nou gek ? Blijkbaar, want de markt heeft altijd gelijk. Wij zijn erg bearish en de markt minder.
Vandaag is het misschien zover. Oost-Europa is een zootje, wisten we allang maar vandaag is het nieuws. Oostenrijk heeft de Duitsers om hulp gevraagd.

Zolang de Westerse banken de projecten in het Oosten blijven doorfinancieren valt het allemaal nog mee, relatief gezien dan. Maar de vraag is hoelang die banken dat vol gaan houden, wankel als ze zijn.

The Plunger en ik begrepen maar niet waarom die markt zo sterk bleef. Vorige donderdag nog ging de S&P door de hoefjes en daarna vlak op het eind weer omhoog. Raar allemaal. Maar nu we een paar keer fout gezeten hebben zijn we extra voorzichtig.

Vanochtend, toen we onze ochtendcall hadden, leek het dat de markt klaar was om te knakken. Misschien lopen we nu weer achter, we merken het wel, misschien zijn we te voorzichtig.
We denken al een tijd dat de S&P om allerlei eerder uiteengezette redenen hard terug kan, door de 600 heen.

De dollar ralliet hard maar die durven we op dit niveau niet meer long te gaan. Dit is natuurlijk zuiver zucht naar zekerheid. En ook een reflectie van het slechte nieuws in de Euro zone. Ierland, Spanje, Oost-Europa, het is steeds erger.

We durven wel onze long positie in goud wat uit te breiden. Die loopt uitstekend. We gaan verdubbelen maar wel met een korte stop op die tweede positie die we nu innemen. Onze februari Goud 880 short puts zijn praktisch afgelopen. Onze 800 puts die we ter dekking long waren laten we waardeloos aflopen. Onze 1200 calls lopen mooi op.
Goud is in Euro’s aan een absolute top en in dollars nog iets onder het eerdere record. Hopelijk gaan we nu door de $ 1000 en zetten we ook een nieuw record in dollars neer.

De PolderPortefeuille loopt weer wat beter dan vorig jaar. Ook daar komt nieuws deze week. We zijn bezig met wat nieuwe longs en blijven vooral de indices short. We zijn ook bezig met een short in verzekeraars, dit tegen onze long in Aegon prefs maar ook omdat we denken dat verzekeringen de katastrofe du jour zijn.

Samenvattend, long goud, long wat special situations zoals LNG in Australië, Genmab en dergelijke.
LNG loopt op omdat er toch eens nieuws uit Australië moet komen. Genmab is sterk maar wanneer de positie van groot nog groter wordt gaan we die wat afschaven, het blijft biotech en we zijn te schijterig om al te veel risico te nemen.

Short de indices dus.
En binnenkort wat meer longs, zie daarvoor de volgende Kapitalist.

 

Long goud, short AEX, long Aegon prefs, LNG, Genmab.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: