Gezonde stap terug

Het leuke van een lijstje Graham aandelen is dat het er nu opeens een stuk minder zijn. Net als we dat merken zien we dat iedereen bullish is en dan kan de markt dus terug.
Mooie indicator.
We hebben veel cash in de PolderPortefeuille en we liepen de afgelopen weken weer wat achter bij de markt. Dat gaat nu weer draaien om bovenstaande reden.

Er is nogal wat debat op deze site over Shell.Iedereen lijkt een mening over dit bedrijf te hebben en daar kunnen we niet meer dan verheugd over zijn.
Naar mijn mening kan je hoofdzakelijk twee dingen over Shell zeggen. Echt goed, fantastisch en soepel gaat het daar niet. En punt twee, het aandeel blijft heel goedkoop en wie weet komt daar nog eens verandering in.

Vallourec, een favoriet van ons, liep prachtig de laatste tijd. Vallourec gaat ook terug vandaag. Koop het als het lekker daalt, denk aan het dividend van € 6 en faites vos jeux.

Een andere oude bekende, waar we nog niet in zitten maar die wel koopwaardig is, is het prachtige Pierre & Vacances, dat ook in mijn column op 925 staat. Over een uurtje of zo. Of morgen.
Pierre & Vacances is eigenaar van Centerparcs.
De McDonald’s van de vakantiebeleving. Leuk voor het hele gezin. Met de auto te bereiken. Ruimte voor schoonmama.
Maar vooral gunstige nieuwe belastingsubsidie voor vakantiehuisjes beleggers in Frankrijk, wat goed is voor Pierre.
Pierre kost maar 5,5 x de geschatte winst dit jaar en noteert onder boekwaarde.

Dat is het leuke van dit soort verhalen. Die berekening maakt verdere speculatie over de marktrichting tot wat het zijn moet.
Borrelpraat.

Long Vallourec

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: