RPT Uranium shuffle

Zoals The Plunger hieronder al aangaf steeg RPT Uranium (Rampart is de oude naam) van een niveau rond cash naar een premie, het aandeel raakte even de 19 cent en komt van 11.

We gaan dit verhaal ook naar De Kapitalist abonnees sturen maar publiceren het nu hier omdat dit een van de aandelen is waarmee we in 2008 ons rampjaar hadden. Ik heb iets goed te maken.

Nu zal ik de eerste zijn om toe te geven dat er wonderen gebeuren maar een ander motto, waar u meer aan hebt, is dat beleggen ook een kwestie is van probabiliteit. Daarom zijn de meeste macro bets fout. Teveel variabelen, te complex. Ook met de kracht van de computer en zelfs juist dan.

Terug naar eenvoudgere zaken. Ik heb nog wat aandelen RPT liggen en die wilde ik wegdoen. Toevallig (maar wonderen bestaan) had ik het er gisterenochtend over met The Plunger. Het aandeel was wat omhoog. We hebben geen speciaal enthousiasme voor de RPT situatie, we weten niets en we denken zelfs dat we in het ongewisse worden gelaten door het management.

"Pas op, dit is een nieuwsbrievenschrijver", zei een commissaris van RPT tijdens een diner waar Vermeulen en deze scribent aanzaten. En verdomd.
Nu is het al vaak zo dat management verhalen weinig waarde toevoegen. Management liegt gewoon vaker dan loketbedienden op het postkantoor. En management van exploratiebedrijven liegt minstens even vaak als de rest van de markt. Minstens.

Laten we even de dingen op een rijtje zetten.
We houden van competent en geloofwaardig management.
De exploratiebusiness is zo al moeilijk genoeg en missers horen erbij. Wie daar niet van houdt kan in andere sectoren gaan zitten. Als het management goed is dan wed je verder op acquisitie van goede properties en op de kans dat één of meer van die dingen gaat lopen.

Extract, een uranium exploratie winnaar in onze portefeuille, doet nu AUD 5. We hebben net wat stink sell orders ingelegd op $5,44, dan weet u het. Dat is vlakbij de all time high. Het aandeel handelt ’s nachts. Onze aankoopkosten waren $ 1. We gaan 10% van de positie verkopen wanneer de markt even piekt.

RPT maakt ook deel van een plan uit. Plan your trade, trade a plan.
Ons plan is de positie aan te lappen op iets hogere niveau’s. We denken dat de shuffle nog even doorzet. Het bedrijf laat niets los maar hun bezigheid is aan een plannetje te werken dus er zal wel iets aankomen.
We hebben links en recht wat gebeld en gepraat. We denken dat er een nieuw plannetje ligt dat er misschien wel goed uitziet maar dat ons verder niet meer interesseert. De meeste plannetjes zien er immers goed uit en interesseren ons niet. En we weten nog niet eens of het wel wat is.

Pluspunt is dat Nelson Baker, van Rainy River, hierbij betrokken is. Maar er zijn ook wat minpunten. De mensen achter RPT brachten ons ook Xemplar. Goed, liep mooi, we hebben ons beet laten nemen, kansen op winst laten liggen en verlies geleden terwijl het verhaal van 35 cent, onze eerste trade, naar 8,50 ging. En weer terug. Drama, maar ik vermeld het even voor wie het nog niet weet.

En daar was ook Opal. Emissie op 20 cent. We gaven aan dat uitstappen op 19 cent ons beter leek en het aandeel steeg zelfs in de dagen daarna, tot 29 geloof ik zelfs. Maar daarvoor ging het naar de 70 cent en daar kochten veel mensen waaronder uw dienaar. Promotie. Er was geen goede reden voor die stijging merkten we, toen Vermeulen en ik het aandeel uit elkaar haalden. Toen we het weer in elkaar hadden gezet bleef er een target over van een paar cent. Iedereen haatte ons na dat verkoop verhaal. Lezers spogen op ons behalve de nette figuren die een dodelijke stilte in acht namen.
Het aandeel staat nu 1 cent.
Ik heb er nog een paar op de plank.

RPT heeft ook al wat van dit soort ritjes gemaakt en daarom denken we nu dat het waarschijnlijker is dat dit weer zo’n ritje is. Waarschijnljker dan dat het management zich nu wijdt aan een schot in de roos en tot inkeer is gekomen wat betreft Investor Relations.

[grafiek] Klik om te vergroten

Als dit slechts een ritje is willen we er dus uit. De vraag is wanneer. De chart is daarvoor een rationele wandelstok.

Fundamenteel heeft RPT een closology project lopen, dat Magma heet. Kunnen we wat waarde aan toekennen. Plus de 12 cent cash. Plus de fantasie van deze shuffle.
Ons doel van 25 cent lijkt dan een beetje rationeel maar vooral, we gaan met de vinger aan de knop zitten om zeker te weten dat zodra het plaatje verzwakt we weg zijn.
Daarna kunnen we altijd nog kijken en ons instapniveau is dan gerelateerd aan ons oude uitstapniveau. Weinig wroeging tenzij dit verhaal direct doorstoomt naar de 50 cent.
Zoals ik al opmerkte hierboven, beleggen is vaak een kwestie van probabiliteit.

In onze disclaimers hebben we het altijd over de hoge risicograad van dit soort aandelen. Dit is allemaal pure speculatie en de probabiliteit dat dit iets voor u is lijkt dus klein.
En leest u dit stukje in godsnaam niet als een koop idee.
Dit is opruimen van stuff uit de garage. Van vorig jaar.
Op een andere plek gaan we het hebben over koopjes in deze sector. Die zijn er weer. Ook op de AIM.
Het blijven speculaties, ik zeg het nog maar eens voor alle zekerheid.

 

Long RPT en wat OPA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: