Drie miepen en de Overdebalkenende norm

De hierna volgende column verscheen eerder op 925.nl, de website over alles wat telt van negen tot vijf.

 

Het is nu officiëel. Stel u wil drie miepen in dienst nemen als Spice Girl aftreksel, laten zingen voor de zaak en dan heel touchy-feely hun bumpers ombouwen voor $ 40 mille. En al dat leuks op de creditcard van de zaak. Dat kan niet meer. Voor wie nu al aan het rekenen is, dit komt neer op minder dan $ 6700 p/t.
De dames heetten 3rd Faze, u weet wel, naar de drie fases van het leven, ervoor, tijdens en erna, of iets daaromtrents. 
Althans, dat zei Tim Coons, hun manager, die dit had bedacht en die een song met ze opnam: "The World of Make Believe". 

3rd_faze_album 
3rd Faze’s  album in 2001, was dit nu before of after ?

Dit soort dingen mag niet. Of mag niet meer.
Dat oordeelde een rechter in de zaak die beleggers aanspanden tegen Richard Scrushy, de ex-CEO van Healthsouth, een Amerikaanse beursgenoteerd zorgbedrijf. En wij maar zeuren over die Balkenende norm bij zorgbedrijven. Tijd voor een Overdebalkenende norm.
Scrushy, die ook actief was met een gitaar (wij zagen een Gibson Les Paul Sunburst) in zijn bedrijfscountryrockband moet $ 2,9 miljard terugbetalen. Het is niet zeker dat hij zoveel spaargeld heeft dus dit gaat nog een staartje krijgen.
Scrushy had ook nog andere stuff
Er zijn natuurlijk even geen kopers voor dit soort activa. 
Daarom lanceren we, exclusief voor 925, een plan. 
Deze gebouwen zijn groot genoeg om het  sinds kort berooide contingent van onze nationale trots, Quote 500, tot rusthuis te dienen. Veel van deze arme, arme mensen bleken toen het eb werd geen zwembroek aan te hebben. Of waren anderszins net iets te strak gefinancierd, haddden ruzie met hun bank of waren anderszins geleveraged tot ver boven de geëpileerde wenkbrauwen.
Tijd voor Den Haags antwoord aan Tim Geithner. Onze eigen TARP. Tehuis voor Arme, Rustende Prutsers. Of Pariah’s. Al naar gelang uw maatschappelijke insteek. 
Wij hebben even gebeld met Wouter Bos maar hier ligt helaas geen taak voor de overheid, we zullen het moeten doen met privé initiatief. 
De vraag op ieders lippen is natuurlijk, wat doet 925?

De markten zakken hard. De zon schijnt. 
Een mooie dag om wat dollars short te gaan, want dat ding is weer omhoog naar 1,38. 
Wij hebben een voorkeur voor Noorse Kronen, zoals al eerder uitgelegd op deze prachtige site. Van alle rare mogelijkheden lijkt een val van de dollar ons een niet al te gekke gok. Hoe anders kan de Amerikaanse overheid die stimulans betalen? Door meer belasting horen we iemand al roepen. 
Waarschijnlijk is dat iemand die zelf geen belasting betaalt. 
De belastingdruk in de VS zal inderdaad omhoog gaan want niet alleen moet het bankwezen een nieuwe volle tank krijgen om verder te kunnen zigzaggen, de gezondheidszorg blijkt, zo zeggen de Amerikanen zelf, duur en inefficiënt. 
Goedkoop gaat die zorg niet worden dus moet er meer betaald worden om de minder Scrushy-achtige Amerikanen een fatsoenlijk zorgpakket te gunnen. Het gemakkelijkst is dan gewoon wat dollars bijdrukken. 
Denk u even de positie van de heer Obama in. 
De mensen die hier het meest last van krijgen zijn de Amerikaanse toeristen in London, Parijs, Florence en Barcelona. Neem nou Vicky en Cristina die gezellig samen op vakantie gaan. Tevens één van de betere versierscènes van het witte doek. Dit wordt dus allemaal duurder voor Amerikanen maar wie zijn de Amerikanen die naar vernissages in Catalaanse galerijen gaan? Precies. Dat zijn de Amerikanen die toch al niet voor Obama stemmen. Kortom, het is voorzichtiger die dollar te shorten dan straks huilend voor een zakkende S&P te staan met ook nog een kelderende dollar. Dan zijn we zo weer terug naar een reële  S&P waarde van 4 of 500, tegen iets meer dan 900 nu. Niet dat we zulke bears zijn maar toch.

Misschien wordt u hier naar van. Geen excuus om depro te worden, want wij hebben, in samenwerking met deze prachtige site voor loonslaven die 925 heet, perfecte organische antidepressiva voor u ontwikkeld. Eén klik op Bob Brozman. Brozman is de Kees van Kooten van de National Steel Guitar. 

Michael Kraland

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: short dollars, long NOK op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: