AEX: +220% III

Er gebeuren wat rare dingen bij Appleton (AEX). Het aandeel steeg 215 of 220% op volume van 22 miljoen aandelen. Er staan 30 mijoen aandelen uit. We begonnen toen winst te nemen.

Dat leek te vroeg, het aandeel piekte die dag op 67 cent. We wezen ook op de aanwezigheid van een grote klomp goud in de ontdekking. Zo’n nugget kan betekenen dat er niet een lange goudader ligt maar een incidentele klomp.

Heel kort daarna zien we dat commissaris Karl Kottmeier ontslag neemt als Director. Hij stapt dus uit de board. Maar een paar dagen daarvoor, in Amsterdam, hoorden we daar niets over. Vreemd.

Het aandeel opende op de dag van de stijging met een enorme gap. Nu denk ik niet dat je dit soort situaties met TA moet aanpakken, maar we gaven aan dat die gap gevuld kon worden.

[grafiek] Klik om te vergroten

Dat gebeurde gisteren en uiteindelijk duikelde AEX naar 18 cent, lager dan de 22 cent waar het stond voor de goudvondst.
Inmiddels hadden we wat andere resultaten geserveerd gekregen en die waren teleurstellend. En meteen daarop kwam er een aangepast communiqué. Voor meer duidelijkheid hoorden we. Nee, verplicht door de beurs hoorden we van een betere bron.

We hebben één van onze relaties gevraagd wat dingen uit te zoeken. Laten we hem Mr Bre-x noemen. Mr Bre-x heeft een prachtige staat van dienst in het opsporen van dit soort vervelende situaties. Hij was short Bre-x en heeft meer van dit soort calls op zijn track record staan.

Inmiddels zijn we blij dat we onze money management discipline gevolgd hebben en flink hebben uitgeladen bij de stijging. Het leek te vroeg, maar het was op tijd. Wie meer over AEX wil lezen kan dat doen via de stukken van Peter Vermeulen in De Kapitalist.

Michael Kraland

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: long Appleton op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: