China als vooruitloper

Shanghai zakte vannacht 4,7% op kredietangst. Dat was ook de reden waarom wij vorige week voor de PolderPortefeuille de helft van onze Chinese posities wegdeden. Onder hoongelach. Dat hoongelach zien we ook bij de PolderPortefeuille score op de pagina hiernaast. Dat hoort er nou eenmaal bij. Wanneer de aandelenmarkt stijgt en je er niet volop inzit ben je een idioot.
We hebben voor de PolderPortefeuille de hausse van maart leuk meegedaan, zij het met slechts een deel van onze portefeuille.
Eind juni besloten we om de komende rally te missen. Of anders gezegd, ik zag die helemaal niet komen. Dit heb ik al eerder gezegd maar ik zeg het nog maar eens.
Niet zien aankomen.
Dit is om pageviews te voorkomen.
En gelukkig niet op het laatste moment weer ingestapt.

Ik weet niet goed hoe ik de informatie die ik uit China zie komen moet interpreteren. Is het overproductie? Snellere groei? Overproductie plus een bubbel? Alleen een bubbel? Ik weet het niet.
Dat China op de lange termijn heel Azië trekt lijkt me duidelijk. Of we daar niet al op vooruitlopen lijkt me ook duidelijk, al zijn er ook veel goedkope bedrijven te vinden in China.
Een ander punt waar minder naar gekeken wordt is dat China een leading indicator markt is. Het eerst naar beneden, voordat onze markten in elkaar stortten. Toen als eerste naar boven, voordat wij stegen in maart stond China in januari er al mooi bij.

LNG spurtte vannacht in Australië weer omhoog en raakte de $1,11 en sloot op $1,07. We zijn dit aandeel per ongeluk kwijtgeraakt in de PolderPortefeuille op 48 cent omdat we vergeten waren een oude stoploss order in te trekken. Dat dat slordig van ons was hadden we al eerder aangegeven maar we zitten er zelf nog in en volgen het ook voor de lezers die er nog met ons in zitten.
We hebben aflopen nacht wat verkocht tot $1,09 om de positie wat te verkleinen. LNG is typisch een voorbeeld van risico dat de markt weer inkomt. Het is een verhaal met een horizon van drie jaar. In die tijd kan er veel gebeuren.
Voor wie een duidelijke positieve driejaarsvisie heeft, het bedrijf is nog steeds goedkoop op die termijn.
Maar we zagen het ook al halveren, vandaar.
In De Kapitalist blijven we fundamentele updates geven.

De pullback van de afgelopen dagen is welkom. Niet zozeer omdat we die laatste ruk gemist hebben maar omdat de markt wat vooruitliep. In die context is de roep van Edward Loef om een pullback naar AEX 272 ook begrijpelijk.
Er zijn wat duidelijke greenshoots nu. Huizenprijzen in de VS en het VK lijken te stabiliseren. Maar commerciëel onroerend goed en de belabberde staat van de particuliere balanzen nodigt tot voorzichtigheid.
In de afgelopen periode is vuilnis sneller gestegen dan value.
We blijven fans van het laatste. Bij het zakken van de opbrengsten in de bedrijfsobligatiemarkt wordt het interessant naar hoger renderende aandelen te kijken.
Daar zijn we al mee begonnen en daar gaan we mee door.
We zitten ook wat te rekenen om een optie-futures-of ETF combi op te zetten rond de index.
De reden is dat de volatiliteit is gezakt.
Opties zijn nu goedkoper.
Een combinatie van puts kopen en calls kopen was het uitgangspunt.
Als de volatiliteit toeneemt zitten we dan goed, ook bij onveranderende koersen.
Als de volatiliteit toeneemt en de koersen dalen of stijgen dan zitten we nog beter.
We komen hier nog op terug en als u niets hoort dan hebben we het idee laten varen.

Long LNG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: