Rockgate, Rainy, goud en gas in De Kapitalist

Rockgate en Rainy River kwamen vandaag met resultaten waarvan u dezer dagen de details in De Kapitalist zult vinden. Inveztor vindt de RGT resultaten goed, die van Rainy matig en de markt vindt dat ook. RGT liep de afgelopen dagen op en raakte vandaag 71 cent, niet ver van het eerder behaalde hoogtepunt.

rgt08_09_09

Dit lijkt ons een goed moment om wat geld van tafel te halen als u er sinds 40 cent in zit.
RGT is actief met het promoten van hun aandeel dus dit is een sell the news aandeel.

Rainy kwam met matige resultaten en zakte naar 2,26. We hebben voor de PolderPortefeuille nog een verkooporder liggen op 2,65. Niets om enthousiast over te worden. CEO Nelson Baker verlaat Rainy, verkoopt wat aandelen en blijft adviseur. Wij en ongetwijfeld een aantal anderen werden een tijdlang gevoed met verhalen over de belangstelling van goudproducent Agnico Eagle voor Rainy. Dat was pure promotie van het aandeel. We hebben het nu zelf nagetrokken en al die verhalen waren naar alle waarschijnlijkheid nonsens en dat wisten degenen die het rondzongen.

We streven er naar onze positie in Rainy River in lijn te brengen met die van andere junior goudaandelen in onze portefeuille.

Nu even goud zelf. Vorige week schreven we dat we hoe we ook zochten geen speciale reden konden vinden voor het stijgen van de goudprijs. Integendeel, als je naar de goudvraag van uit de traditionele markten zoals India kijkt.
Nu gaat goud door de $1000. Aardig moment om even te checken of er nu wel een verhaal is dat hout snijdt. Dat is nog steeds niet zo.
Misschien een combinatie van technische factoren. Een wedge of zo noemen deze heren dat. Misschien heeft Loef een visie.

Nu terug naar gas. We hebben het er hier uitgebreid over gehad, zie ook de stukken van The Plunger.
We hebben beloofd met wat gasaandelen te komen. Dat lijstje publiceren we binnenkort in De Kapitalist. Gas oogt ietsje sterker maar we hebben geen enkele illusie dat we op de bodem zullen kopen. We pakken dan ook maar een kleine positie op in een klein mandje Noord-Amerikaanse gasproducenten.
Vervolgens schrijven we wat puts, op 10% out of the money en pakken we wat premie. We staan ook klaar om de positie wat op te hogen mochten we toevallig en geheel per ongeluk toch de bodem geraakt hebben. Je weet nooit.
Tenslotte nog de steeds voortdurende wedstrijd wie er nou het domst is.
Hoewel we bij Inveztor natuurlijk graag kandidaat zijn omdat die nou eenmaal stimulerend werkt en goed is voor onze bescheidenheid, hebben we vandaag een andere kandidaat. Drie man zelfs, alledrie hedge fund managers. Die kijken ook naar gas.
Wie de verhalen van The Plunger over gas ETF UNG gelezen heeft zal dit herkennen.
How zwak can you get?

Michael Kraland

Reacties zijn welkom op kraland@inveztor.nl

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor.nl. Disclaimer Kraland: long Rockgate, Rainy River en goud op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: