Pump & Dump

De hierna volgende column verschijnt op 925.nl, de website over alles wat telt van negen tot vijf.

Mijn tuinman werkt ook voor een meneer die hij omschrijft als een heel braaf en bijna verlegen mannetje. Het brave en verlegen mannetje is voor 24,9% eigenaar van Dreamnex (zie eerdere 925 column) en eerdere Inveztor blog. Dreamnex is op de beurs € 100 miljoen minus wat kleingeld waard. Dreamnex runt een online sextoy winkel en is marktleider in de sexy webcam markt. U weet wel, een distractie waarbij dames hun webcam maximaal uitbaten en u per minuut betaalt. We horen dat er heren zijn die er op staan om zelf dan ook hun webcam aan te hebben staan. Laten we er maar even over ophouden.

Dreamnex loopt nog steeds goed, ondanks de recessie. Niet ijzersterk, de omzet loopt wat terug. Mensen toyen wat minder en trekken wat minder minuten, maar omdat het bedrijf nul schulden heeft, blijven we het een conservatieve belegging vinden. Wij kunnen ons voorstellen dat daar in de Nederlandse Bible Belt anders over gedacht wordt. Dreamnex keert over 2008 66% van de winst uit als dividend. Dat komt dan neer op een rendement van bijna 7% bij een koers van €34. Wij blijven -absolutely no pun intended- long.

Omdat we bij Inveztor aandelen nerds zijn, kunnen we ons goed voorstellen dat we niet altijd feilloos aanvoelen wat nou precies de interessesfeer is van de 925 lezer. In onze beeldvorming gaat het vooral over recessiegevoelige waar. In zijn wijsheid en ongetwijfeld met de gedachte hier iets aan te doen had de heer Kelder, die het bij 925 voor het zeggen heeft, ons laatst uitgenodigd voor een feestje met heel chic cadeautjes bij het weggaan. In het cadeau pakket bevond zich stimulatie materiaal van de firma Stout.
Wij maken hieruit op dat we ons op de goede weg bevinden met onze stof en gaan dus gewoon door.

Niet elk bedrijf dat behoort tot de interesse sfeer van 925 boert lekker in deze periode. Wij kijken, al is het maar om een lesje in business modeling te leren, naar het prachtige Engelse bedrijf Luminar. Luminar heeft 88 nachtclubs en aanverwante ruimtes. In een half dozijn verschillende formaten. Dingen voor provinciestadjes, dingen waar onze kinderen dingen doen die we niet weten of liever niet weten, dingen waar gedineerd kan worden en waar je naar Jools Holland kunt luisteren en een fruitmand aan mooie corporate concepts. U weet wel, van die verhalen waar onbestemde netwerkers op haringparties het over hebben wanneer ze hun foute kaartje overhandigen. Rode loper behandelingen, personeelsfeestjes en andere manifestaties waar aandelen nerds liever niet komen.

Luminar had medio september een emissie gedaan en komt nu al met een waarschuwing. Het aandeel tankt. Wat blijkt is dat er de afgelopen weken niemand meer naar die nachtclubs wil. En dat ondanks shots voor minder dan een pond. Luminar is een beetje aangeslagen maar neemt nu een strategisch besluit. Minder mikken op de 18-24 menigte en meer op de nieuwe singles. Hier komt de dump categorie op de proppen. Die hadden we nog nooit eerder gehoord maar dat blijkt een markt te zijn. De dump markt. Mensen die net uit hun relatie zijn gedumpt. Recent gescheiden. Want er zijn in Engeland, op de prachtig benoemde website Chemistry waarvan de naam leuk bij een paar van die nachtclubconcepten past, 15 miljoen singles aan het daten. Voor een groot deel zijn dit ongetwijfeld Dumpees.

Het is duidelijk dat het te vroeg is om dit verhaal te kopen, als we dat ooit al zouden willen doen, maar wat ook duidelijk is, is dat Brown en Darling nu een nieuwe, overduidelijke indicator hebben voor de Engelse economie.

lum

Van dumpen is het slechts een korte stap naar pumpen. Pump aandeel du jour is wat ons betreft een biotech verhaal. Wij maken nooit winst in biotech, vraag ons niet naar ons trackrecord in deze sector, wij begrijpen er niets van, behalve dat er veel spannendere manieren zijn om geld kwijt te raken.
Maar het Acrux verhaal trok onze aandacht.

Acrux is de naam van een ster maar het is ook een nieuw product dat vooral twee categorieën bezoekers zal interesseren, te weten mannen en vrouwen. In het mannen segment onderscheiden wij ook twee groepen, namelijk hetero en homo. Beiden zullen gecharmeerd zijn. In het vrouwelijke segment ligt dat iets anders, u zult zometeen begrijpen waarom.
Acrux heeft een zalfje dat testosterone verhogend werkt. Hebt u niet nodig natuurlijk. Dat zegt iedereen maar de werkelijkheid is anders.
De afgeleefde 925 bezoeker, de met één been in het graf en het ander op een bananenschil staanden, die kunnen hierbij gebaat zijn en hoewel we er niet van houden voorspellingen te doen over de toekomst, is het aannemelijk dat u waarschijnlijk ooit ook geïnteresseerd zult raken.
Al is het alleen maar omdat u wel eens verhalen hoort van anderen over misbruik van libido remmende middelen.

Volgens de Mayo Clinic heeft een derde van de Amerikaanse mannen last van laag testosteron gehalte. Dat heeft allemaal vervelende gevolgen zoals impotentie, osteoporosis en geheugenverlies. Dat laatste kan overigens een handig excuus zijn als u iemands naam vergeten bent terwijl u die toch had moeten onthouden omdat er wat testosteron in het geding was bij de kennismaking.
Acrux lijkt te werken. Twee keer zo vaak sex, rapporteren de menselijke proefkonijnen, en 80% meer libido.
Het aandeel is al drie keer over de kop dit jaar en steeg vanochtend 5,6% in Australië. Iets om uw vingers niet aan te branden, maar wel nuttig als product, zeker in combinatie met Dreamnex na een succesvol of mislukt Dumpavondje in een Luminarclub.

lumversus

Grafiek Acrux (blauwe lijn ACR.AX) versus Dreamnex (rode lijn DNX.PA)

Michael Kraland

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer: long Dreamnex, geen posities in overige genoemde fondsen op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: