Noorwegen verhoogt rente, gaat te goed

De Noorse Centrale Bank laat van zich horen. We zijn geïnteresseerd omdat de Noorse Kroner, de NOK, dit jaar onze basisvaluta is. Of was, we hebben al voor een deel winst genomen. We spelen dit verhaal door ons geld op een deposito te zetten en vervolgens op termijn NOK te kopen. Zo krijgen we de 3% of daaromtrent aan rente op de euro plus de 7,8% die de NOK sinds juni steeg.
De rente is nu 1,25% in Noorwegen, waarschijnlijk komt daar vanmiddag een kwart procent bij en dan gaan we in de komende twee jaar richting 5%. De huizenprijzen in Noorwegen, zo bericht ons Bloomberg vanochtend, zijn nu terug naar het topniveau van 2007, als we inflatie even buiten beschouwing laten.


  3cubes(2)

Nieuwe reeks Citi Speeders
•       Citi Speeders voor iedere 2,5 punt op de AEX
•       Slechts 5 punten verschil tussen Fin.niveau en Stop Loss!
•       HOGERE HEFBOOM

Om alle producten te raadplegen, klik hier 


Noorwegen heeft 4,7% gestimuleerd en is nu klaar. Het probleem van de Centrale Bank is de stijgende NOK, die slecht is voor exportbedrijven.
We houden onze NOK positie die we nog hebben even aan, de NOK staat vanochtend 8,37 tegen de euro. Op 8,47 en 8,31 hadden we al wat winst genomen.
Er is altijd nog kans dat het grote publiek de charmes van de NOK ontdekt en dan krijg je een bubbel want we hebben het over een landje met 4 miljoen inwoners en wat haringen.
 

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: