Valuta II

De dollar breekt nu echt door. De combinatie van het van de tafel halen van wat risico en repatriëren naar de dollar en de affaire Ziekenland die de euro naar beneden trekt is voldoende. We dachten dat de draai al eerder kon komen, toen we bang werden van de 3% overgebleven dollarbulls. Dat komt ongeveer overeen met het percentage tegenstemmers onder Stalin en Saddam Hussein.

Het duurde nog even, na een paar pogingen tot uitbraak. De dollar is nu echt aan het stijgen en weerstand ligt er pas op 1,405.

[grafiek] Klik om te vergroten

Dat niveau werd vandaag geraakt waarna hij vandaag van opveerde naar 1,41, nu 1,405. Het is bijzonder volatiel, want na uitlatingen van Obama stond er in een oogwenk ook weer 1,414.

Zolang we onder 1,42 blijven, kunnen we verder naar 1,375 of naar 1,35. Zodra zo’n uitbraak een feit is draait de aandacht van de media naar wie de meest gedurfde voorspelling doet, dus kijk uit naar verhalen over 1,30, de vorige high. The Plunger ziet 1,375 als een mogelijk uiteindelijk doel. Maar helder afgebakend is dit geval niet, hij zou ook onderweg daarheen ergens kunnen draaien.

Uit Rusland kwam vandaag een verhaal over diversificatie van reserves naar de Loonie, de Canadese dollar. Normaal zou zoiets de dollar, de USD, drukken maar vandaag niet. De euro blijft laag dankzij Ziekenland. De euro als ondollar. We denken hier al langer dat Griekenland nooit de EU binnen had mogen komen, een moment van zwakte van Giscard en Schmidt. Allemaal voor hun vriend Karamanlis en de rest is geschiedenis.

Michael Kraland

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: long NOK, geen positie in andere valuta (hedge) instrumenten op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: