Ibearish, goud zwak, dollar sterk

Het scenario dat we gisteren publiceerden gaat vanochtend door.

De IBEX, de Spaanse index, die we short zitten, zakte vanochtend nog eens een dikke 2,5% naar een bodem van 9.920. We eindigden gistermiddag op 10.250 en er ligt dus een gap down, we staan nu weer rond de 10.050.
 
Banencijfers
Vanmiddag zijn er US banencijfers en abonnees weten inmiddels welke actie we ondernemen. Goud is zwak op 1055, de dollar is weer sterk tegen de euro en zit nu onder de grens van 1,37 (charts).

Het is niet zo snel duidelijk waar nu een bounce vandaan moet komen maar meestal komt die op een moment als dit, dus even voorzichtig.

Evenwicht
We blijven bearish. Iedere long is risico en shorts hebben dus de verdienste om portefeuilles in evenwicht te houden.

De commentaren die we links en rechts zien over goudexploratie zijn nog steeds bullish, maar vergeet niet dat risico van de tafel wordt gehaald. Daarom zakt goud. De NOK blijkt een wat lagere risico component te hebben dan we vreesden en blijft netjes liggen onder de 8,20 tegen de euro.

We zitten nu in een flinke correctie, correct us if we’re wrong.

Michael Kraland

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: short IBEX 35 future, long NOK, long goud, geen positie in overige genoemde fondsen op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: