Siffredi charts, goud, olie, Detour en aandelen

Platinum en palladium zijn twee grondstoffen met Siffredi charts. Maar de discipline gebied ons twee dingen: niet instappen voor een pullback. Anders krijg je een pullback voor je back. De andere is dat we moeten oppassen met grondstoffen want iedereen wil er in.

pallplat7apr10

En met sommige grondstoffen hebben we wat moeite.
Koper bijvoorbeeld, dat maar nieuwe records neerzet terwijl we niet begrijpen wat die Chinezen met al die enorme kopervoorraden doen.
Dat staal stijgt alleen maar omdat er in China steeds meer auto’s gemaakt worden wil er nog wel in, geen probleem zelfs. Maar al dat koper? We hebben zelf wat out of the money putjes voor luttele bedragen lopen, niet voor de PolderPortefeuille, en die schrompelen weg, zoals het meestal gaat met dit soort instrumentjes.

wtic7apr10

Onze eveneens eigen olie longs werden net voor de publicatie van de voorradencijfers uitgestopt, de markt liep even hard terug en herstelde. Toen kwamen de cijfers en kwam de markt wat terug en stapten we zelf op $86,21 weer in.

Voor de PortefeuillePortefeuille doen we nu mee. We kopen 1 QM olie contract mei tegen dezelfde koers. De multiplier is 500 vaten per contract, dus de nominale waarde komt neer op zo’n $ 43.000. 

We kopen ook wat aandelen, twee in Nederland, één halve positie in Engeland. Die komen straks de één na de ander in De Kapitalist aan bod.
We wilden eigenlijk ook wat Detour verkopen, maar goud blijft stijgen dankzij Griekenland. Hoe meer Griekenland, hoe minder zin je in die situatie krijgt.
Gert van der Scheer, de onvermoeibare, stuurde net een verhaal langs over de paralellen met Argentinië. En over wat het IMF daar fout deed.
Het IMF liet Argentinië genoeg ruimte om nog meer schuld op te bouwen zodat uiteindelijk de oplossing nog pijnlijker werd. Maar Argentinië’s probleem was maar half zo groot als Griekenland’s ellende.
Conclusie: zo snel mogelijk Griekenland uit de euro, devalueren, pijn nemen, les voor andere landen en uiteindelijk goed voor de euro en de rest van Europa.
Geleerde lessen: niet zomaar iedereen toelaten, cijfertjes toch maar controleren voortaan en ophouden met Europese rethoriek te gebruiken waar eerst een telraam ook zou kunnen volstaan.

Vermeulen is op vakantie in Faberland. Sommigen noemen het Feberland maar wij dus niet. Bij Griekenland hebben we het ook niet over de Febeltjeskrant immers. Omdat Vermeulen in Feberland de bloemetjes buitenzet moeten The Plunger, die andere onvermoeibare, en uw dinar extra aanpoten. Vermeulen had ons aangeraden de perkjes zou nu en dan bij te knippen. In dat kader moesten we ook wat Detour verkopen boven de $ 20 want dan was het een free ride. We laten dit voornemen nu even voor wat het is.

dgc7apr10

Kijkt u maar naar de chart van Detour. Ook Siffredi materiaal. Omdat we die andere twee Siffredi’s niet kunnen oppakken houden we deze even vast. Dan kunnen we straks bij een pullback diversifiëren over drie van die charts.
Tenzij dit natuurlijk nepdiversificatie is. Wij zetten het er maar bij voordat iemand met deze suggestie komt.
Alle grondstoffen zijn uiteindelijk één trade en alle edelmetalen ook.

Onze enige echte Hellas hedge is de euro. Die zitten we short.
Daardoor zitten we de dollar long, ook al denken we dat de dollar een Ponzi scheme is.
De euro is dat eigenlijk ook maar op een andere manier.
Het is ook een ander onderwerp.
Dus daarover later meer.

Disclaimer Kraland: long goud, olie, Detour, short euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: