Island Reversal AEX: commentaar

Onze vriend Mr Macro stuurde de volgende reactie op deze chart:

"Ja als je naar de technicals kijkt had je al 3 keer een gevaarlijke macd cross over gehad maar die bleek 3 keer een vals signaal te geven en daarna een sterke bounce. Zeer verontrustend is echter dat de Grieken een nieuwe kredietcrisis kunnen triggeren, maar ja, als dat voorkomen wordt zijn de muni bonds aan de beurt de komende maanden. Als bij de Griekse banken de kredietlijnen verkleind gaan worden en er is kapitaalvlucht naar het buitenland, dan is het is een soort Shearson Lehman maar nu op landen niveau. Ze moeten de reserves van de failliete Griekse staat of ECB gaan tappen.

Helaas gaat de dollar omhoog in deze angst en dat is nu net wat de US niet kan hebben. Het economisch herstel verzwakt en de enige redding de export heeft nu last van die sterke dollar. Dat is jammer had de FED niet op gerekend en typeert het nieuwe tijdperk van de onbedoelde gevolgen wat voorlopig de markten zal beheersen. Als de meute moet verkopen = banken dan zal blijken dat de uitgang nog kleiner is dan het spreekwoordelijke oog van de naald."

Onbedoelde gevolgen. Robert Merton. Merton Senior, niet de Nobelprijswinnende econoom van LTCM, dat was zijn zoon. Lees die man en zijn werk.

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: