Drie dingen die u kunt doen als uw buurman een kwal is

Stel uw buurman is een kwal. U kent het type, betweter, altijd alles beter bij hem en hij leest u ook de les over uw belegginkjes. Kortom hij ergert u.

Wij moesten vandaag aan uw buurman denken vanwege één situatie waar we naar keken. Maar het is leuker er meer dan één te hebben en dan kom je al snel uit bij zeven, zoals in de Zeven Gewoontes van Effectieve Mensen. 

Drie aanraders
Of tien zoals in de Tien Geboden. Of twaalf, zoals in De Twaalf Apostelen of een doos wijn uit Bordeaux. Omdat wij het deze week druk hebben en bovendien al veel verhaaltjes voor u bedacht, opgeschreven en verstuurd houden wij het bij drie. 

Drie dingen die u met die kwal kunt doen.

Ten eerste kunt u hem Griekse obligaties aanraden. Wij denken dat die dingen straks een haircut krijgen, maar niet iedereen ziet dat zo. Hij kan die dingen nu met een onsje korting kopen en krijgt een prachtige spread.

Ten tweede kunt u hem euro’s laten shorten. Gezien uw relatie met de goede man kunt u waarschijnlijk het beste zeggen dat u long gaat omdat hij maandag in de krant zal lezen dat de Griekse crisis (en crisis is natuurlijk een Grieks woord) voorbij is. Dat komt vast uit, wij nemen al weddenschappen aan bij Inveztor.

De Eurocraten, Staatslieden en Centrale Bankiers hebben met de Grieken gemeen dat slechts een minderheid van hen belasting betaalt dus ze voelen mee en willen wat doen. Helaas wil die verdomde bevolking dat niet en komen er verkiezingen in Duitsland, begin mei. Dus dat wordt even moeilijk. En wedden dat Barroso, met zijn solidariteitsuitingen, straks toch weer victorie kraait?

Dit weekend wordt er ingegrepen tenzij de Grieken weer heel dom aan de gang gaan. Ze hoeven daar slechts twee dagen mee te wachten en dan krijgen we de krantenkoppen dat de nachtmerrie voorbij is. Maar natuurlijk begint die pas. Eerst moet er in Griekenland enorme rotzooi ontstaan, dan het IMF er overheen en dan blijkt dat er nog wat lijken in de kast stonden die niet lekker ruiken en nu eerst verbrand moeten worden. Dit wordt nog leuk, als u van relletjes houdt.

Nieuw idee
Tenslotte het onderwerp waar het ons om gaat. Een nieuw idee van De Kapitalist, onze nieuwsbrief.

Vraagt u eens aan uw buurman wat hij van hedge funds denkt. Waarschijnlijk niet veel goeds. Maar misschien toch wel. Voor beide gevallen hebt u een perfect antwoord, waar hij snel hebzuchtig en opgewonden van zal raken. En zo wilt u hem hebben, uw buurman. Alle zwakheden blootgelegd en u met de vinger aan de trekker.

Als hij hedge funds een stelletje oplichters vindt, stelt u hem voor om mede-eigenaar van een hedge fund te worden. Dan kan hij meedoen met die oplichterij, die net zo keurig en legaal is als de overheid die belasting heft. In De Kapitalist kunt u zien hoe, we hebben er net een extra nummer over verstuurd. 

Of hij vindt hedge funds best interessant. Dat soort mensen heb je ook en de kans bestaat dus dat u zo’n man naast u hebt wonen. 

Dan zegt u, met dezelfde twinkeling in uw ogen die u zo goed weet te camoufleren wanneer u naar uw buurvrouw kijkt, dat u iets beters hebt dan een hedge fund. Wat u hebt is mede eigendom in één van de grootste en meest succesvolle hedge funds ter wereld, met een dividend dat hoger is dan het rendement op een Griekse obligatie. Denk aan 10%.

"Now you’re talking" zegt uw hebberige buurman dan, terwijl hij niet merkt dat de grasmaaier nu vleesfriet van zijn tenen maakt. Vervolgens loopt hij in de val.

Hij vergeet dat hij nooit, nooit ook maar één minuut lang Joe Tex zal zijn en desondanks roept hij "Show me".

U haalt een beduimeld exemplaar van De Kapitalist erbij en laat het hem zien. U maakt hem abonnee.

Boek cadeau
Uw buurman en u ontvangen van Inveztor, als dank voor uw steun, elk een exemplaar van James Montier’s laatste boek.

U krijgt dus ook een boek, ook als u al abonnee bent, om u te bedanken voor het aanbrengen van uw buurman. En als u een trucje wilt uithalen omdat u eigenlijk nog geen abonnee bent maar het wel wilt worden, dan krijgt u ook allebei een boek.

Het is vrijdagmiddag. De week was lang en vruchtbaar, Inveztor wenst u een prettig weekend en zorg snel dat u die twee boeken krijgt. Dit aanbod is tot maandag 12 uur geldig. Registreer u hier. En stuur ons vervolgens een email met uw gegevens.

Disclaimer Kraland: short euro, geen posities in overige genoemde fondsen op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: