Een bord spaghetti en bullish op WB

Als Zuid-Europa slechter gaat dan Noord-Europa dan is de MIB, de Italiaanse index, een goede short. Waarom niet de IBEX nu?

Omdat daar de banken enorm sterk zitten via BBVA (11,5%) en Santander (23%) en Telefonica (21,5%) en dan nog wat nutszaken via Iberdrola. Die banken worden nu gered op uw kosten dus daar blijven we nu af, dat was vorige week een goede short.

In de MIB zitten minder banken. Italië kan dus nu een tik krijgen als de heroïne van de ECB versneld uitwerkt. Dat zien we al met de euro koers en we zitten vanochtend ook weer euro’s te shorten elke keer als de koers richting $ 1,275 oploopt. Ons koersdoel is eerst $ 1,25 en dan $ 1,20.

Exporteurs
Uiteindelijk is dit allemaal wel goed voor Europese exporteurs. Waar zitten die ook weer? Even denken. Duitsland? Die arme rijke Duitsers werden eerder al door Griekse politici ervan beschuldigd dit drama (Grieks woord), nee deze tragedie (Grieks woord) pardon laten we zakelijk blijven, deze verandering van paradigma (daar is geen woord Fries bij) veroorzaakt te hebben om te kunnen profiteren van de paniek (Grieks woord) en de hysterie (Grieks woord) van vorige week.

Euthanasie is een samenvoeging van het Griekse eu (dat betekent goed) en thanatos (Grieks voor dood). Maar de Grieken zijn niet dood, zie ons eerdere bericht over de opiniepeilingen van vorige week. De Grieken roeren zich. Zij gaan de straat op. Een meerderheid van een procent of 70, zo lazen wij in de Griekse pers, is het eens met de demonstranten en een ongelooflijk percentage van 50% wil de straat op, meedoen, ruitje ingooien, Molotovje aansteken en wat medeburgers in souvlaki transformeren (dat is helaas Latijn).

Spaghetti
We hebben wat S&P futures aangeschaft en wat mei calls geschreven waar we heel veel premie voor kregen, terwijl er maar een korte looptijd is tot volgende week vrijdag. Dus US long maar afgedekt, MIB short en euro short. Een bord spaghetti.

Wie spaghetti zegt, zegt parmigiano. Wij strooien er wat goud overheen. Dat is immers onze grootste positie en wie weet wordt dit een moment van waarheid voor goud, je weet nooit. De prijs stijgt vanochtend naar 1210. Het hoogste punt was 1227.

Felicitaties
Onze vriend B heeft een zoontje gekregen. Inveztor feliciteert B en Mevrouw B van harte. De kleine bengel is sinds vanochtend long goud en hij staat in de plus. Hij weet het alleen nog niet.

Michael Kraland

Nieuw: ontvang de artikelen van Kraland automatisch in uw email. Meld u aan via de box in de linkerkolom onder de auteursinfo. Klik hier voor meer informatie.

Disclaimer Kraland: long S&P, short MIB, short €, long goud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: