Angst ebt

Amerika stijgt 2%, de euro loopt op tegen de dollar naar 123,50. Angst ebt. Schokken moeten steeds groter worden om nog effect te hebben wat betekent dat de bears geblust zijn en de bulls weer beginnen te loeien. Even geen crisis maar meewarig kijken naar degenen die twijfelen aan de gezondheid van dit alles.

BP is weer even uitgebodemd en Transocean stijgt 8,3%. We zijn voor onszelf met een piepklein winstje uit BP gestapt. De TA van onze vriend Loef was erg suggestief: de bodems waren gezet en de grote daling vorige week was excessief. Wij hadden voor onszelf wat BP puts geschreven en waren zo zeker van onze zaak dat we het te riskant vonden er over te schrijven.

Als u begrijpt wat we bedoelen.
Misschien was dit de bodem. Misschien zagen we ook de bodem van de markt, voor deze zomer. Of misschien niet want wat was Wall Street gisteren nog dun.
We zijn nu klaar voor meer volume want de S&P sloot op 1115, boven de weerstand van 1106. Dat was het 200-daags gemiddelde. Zelfs Bloomberg meldt op de voorpagina dat dit een TA moment is. Niemand weet het meer, iedereen kijkt naar de breekpunten en weerstanden. De jongens die het dachten te weten zien die dubbele dip nog niet komen en zijn erg gefrustreerd met deze stijging.
De jongens die hem wel zagen komen hebben dit jaar over het algemeen weinig verdiend. Want de markten zijn ongewoon onvoorspelbaar en atypisch.

De ECB en de EU maken zich op Spanje te helpen. Dat zijn van die dagen waarop niemand zich meer realiseert dat Griekenland niet dat rotlandje van minder dan 3% van Europa was, dat het overheidsbederf in gang is gezet, dat de Grieken zelf geen stap opschieten maar dat alleen de media er vermoeid van zijn geworden en u er dus minder over hoort. De ellende betekent dat er dus groei moet komen. Die komt er, zo roepen de markten.
Die komt er niet, roepen de beren.
We zien nu opeens die stijgende indices die zichzelf aan het bevestigen zijn.
Momentum is terug, volatiliteit daalt snel.
We hebben allerlei opties op ons goud geschreven. Gelukkig maar want de goudvolatiliteit loopt er snel uit. Dan wordt het moeilijker om inkomsten op je goud te genereren. Wie weet krijgen we daar een verkoopsgolf richting 1170 als de markten nog meer kalmeren.
Dat wordt dan een mooi moment om puts te schrijven – als die volatiliteit door de inzinking van de prijs van goud weer oploopt. Voor wie dat op dat moment durft.
De andere puts, op aandelen, zijn al gekocht door de bears. Volop zelfs, zo horen we. Dus een perfect scenario voor een stijging.
We hebben de laatste dagen weer wat gekocht.

We kopen vooral het beste van twee werelden. De aandelen wereld en de goudwereld. Dat heet dan goudaandelen. De GDXJ index van junior goudproducenten sloot vanavond 3,86% hoger op $ 28,48. In mei tikte de GDXJ voor het eerst $ 31,29 aan, de all time high.

We hebben wat puts geschreven en wat stukken gekocht de afgelopen dagen. Dat waren dus voorlopig de laatste puts, want nu is de lol er even af, met die lage volatiliteit. De actie verplaatst zich nu naar de cashprijs, nu 10% onder de top.
Die markt wil ook hoger.

Het is een risico dat we graag nemen want dankzij die lage volatiliteit kunnen we weer opties kopen. Puts bijvoorbeeld. Want het is zaak ons zorgen te blijven maken, vooral wanneer het goed lijkt te gaan. Niet dat we ons niet ook zorgen maken wanneer de handel inzakt. Het is gewoon een moeilijke markt. Of lijkt dat maar zo?
Gek hoe snel mensen hun gevoel van gisteren vergeten.

Disclaimer Kraland: long GDXJ, long goud, geen positie in overige genoemde fondsen op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: